Waarom schoonheid, luxe en self-care voor mij onmisbaar zijn

bloemen.jpg

Ik houd van mooie dingen, ik heb deze nodig om zelf mooie dingen te kunnen creëren.

In tijden van ziek zijn of levensveranderingen, keer ik altijd weer naar schoonheid om thuis te komen in mijn lichaam, om naar binnen te kunnen keren, naar de rust, stilte en leiding in mijzelf.

In mijn huis omring ik me zelf met de dingen die me alleen maar voeden, die me inspireren als ik er naar kijk of mij terugvoeren naar dierbare herinneringen in mijn leven. Ik verlang naar een leven vol met mooie en rijke herinneringen en omring me zo ook met schoonheid om mezelf te herinneren aan hoe ik graag wil leven.

Schoonheid is voor mij als iets een emotionele, energetische waarde heeft en mij in mijn zijn kan voeden. Dat kan soms een luxe uitspatting zijn, een extravaganza, maar ook een mooi gouden zijden lintje, een prachtig stuk koraal van de rommelmarkt voor op mijn badkamer of een klein stilleven met een wierookstokje en een geurende roos uit mijn tuin.

Self-care en schoonheid zijn voor mij van levensbelang, zeker in een wereld die soms zo uit balans kan voelen.

Elke ochtend voordat ik aan mijn dag begin, vraag ik aan mezelf wat ik nodig heb. Ik stem af op mijn lichaam, de energie van mij hart en ziel en mijn emoties.

Mijn vraag is als volgt, hoe kan ik vandaag het beste voor mijzelf zorgen?

Soms is het een wierookstokje aansteken, soms zachte, sensuele muziek en soms neem ik de tijd om alleen maar te zitten en te kijken naar de mooie bloemen in mijn tuin.

Ik denk dat we allemaal meer naar schoonheid verlangen. In een wereld die zo ‘droog’ is geworden, waar we de ‘magie’ in onszelf en om ons heen zijn kwijtgeraakt omdat zoveel van ons leven vanuit verstand, perfectie en praktische overtuigingen.

In onszelf is een diepe wens naar meer betekenis, schoonheid, liefde en verbinding om weer zo thuis te komen in ons ware zelf…

De uitnodiging aan jou is, om aan jezelf te vragen wat hetgeen is wat jij nodig hebt. Laat het antwoord van binnenuit komen, maak je geen zorgen over wat er bij je opkomt, of hoeveel geld het kost of hoeveel tijd er in zit.

Voel in jezelf waar je werkelijk naar verlangt zodat je energie weer gaat stromen.

Vorige
Vorige

Frida Kahlo, de muze van kracht, liefde en sensualiteit

Volgende
Volgende

Het Ritueel van de Bloem