Het Ritueel van de Bloem

Frangipani bloem

Op weg naar de locatie voor mijn foto’s zie ik mijn fotograaf de Frangipani bloem van de grond oprapen. Hij houdt hem vast tussen zijn beide handen en in stilte zegt hij iets, en dan plaatst hij de bloem met aandacht op zijn scooter.

Later vraag ik aan hem wat hij deed met de bloem. Ik heb een grote liefde voor rituelen en ceremonies en ben nieuwsgierig naar wat zijn intentie was met de Frangipani.

Hij vertelde me dat de eerste bloem die hij ’s ochtends vindt, opraapt. Vervolgens spreekt hij zijn dankbaarheid uit voor zijn leven en dat hij zijn creatieve werk kan doen. Hij herinnert zichzelf eraan dat dit ook het geval is op de mindere dagen en plaatst de bloem dan als herinnering en bescherming op de scooter zodat hij dit ook gedurende de dag met zich meedraagt.

De volgende ochtend als ik het hotel uitstap, raap ik ook deze tempelbloem van de straat op. Ik voel dankbaarheid.

Alleen al de intentie om de bloem op te rapen, stil te staan, bewust worden en dankbaar te zijn geeft zoveel waarde en zorgt ervoor dat ik me meer verbonden voel met mijzelf en mijn leven.

Dit ritueel van bewustzijn, liefde en te gronden in het dagelijkse leven, is een groot anker in mijn leven. Het zorgt ervoor dat ik een actieve herinnering in mezelf opbouw, zodat ik altijd naar mezelf kan terugkeren, ongeacht de omstandigheden.

Wat zijn de rituelen die jij gebruikt om meer liefde en bewustzijn te voelen in je leven?

Vorige
Vorige

Waarom schoonheid, luxe en self-care voor mij onmisbaar zijn

Volgende
Volgende

“I Work for Love”